2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfları

YENİ BİR DİL VE YENİ BAŞLANGIÇLAR

Çok zorlu bir hazırlık süreci sonrasında Fransız kolejlerine yerleşmeyi başarmış olan öğrencileri öncelikle tebrik ediyoruz. Bu yazıda hem yeni bir eğitim sistemi sürecine dahil olma hem de yeni dil öğrenme sürecine değineceğiz. Türk milli eğitim sistemine paralel konuların işlendiği Fransız kolejlerinde branşlar bazında konular aynı kalsa da hazırlık sınıfını okuyarak Fransızca’yı öğrenmiş öğrencilerden bu bilgileri takip etmelerini beklemek, şüphesiz, üzerine çalışılması gereken bir durum. Nadir zamanlarda başarı durumu kendiliğinden gelişse de, dilin özümsenmesi, öğe yapısına alışılması ve terim bilgisinin öğrenciler tarafından pekiştirme ve öznel çalışmalarla ileri götürülmesi kritik bir öneme sahip oluyor.

Hazırlık Sınıfı Olmak

Bir sene boyunca çalışıp, belki aile yönlendirmesi, belki de tamamen isteyerek girdiğin Fransız kolejinde şimdi ne olacak? Öncelikle; Fransızca zor bir dil (!) kısmında anlaşmakta yarar var. Fransızca doğru bakış açısı, birazcık ilgi ile her yeni dil gibi öğrenilebilir, geliştirilebilir. Özellikle dünyada hala revaçta, konuşulan aktif diller arasında yer aldığı için hem İngilizce hem Fransızca olarak kendini ifade edebilmek çok havalı olmaz mı? Üstelik dildeki farklı, bazen komik olabilecek ifadeleri fark edebilmek, bazen de Türkçe’ye geçmiş olan kelimelerin kökeni ve gerçek yazılışlarını, anlamlarını görebilmek güzel bir kazanım.

Yeni Arkadaşlıklar

Herkes ile aynı hislerdesin. Okulun ilk günleri, tamamen yabancı bir bina, kimse birbirini tanımıyor. Şanslıysan birkaç arkadaşın ile aynı okulda olma durumun mevcut. Yine de bir şekilde iletişime geçmek gerekecek. Ne de olsa bütün bir yıl tanışıp 4 yıl boyunca lise hayatı ile beraber olacağın insanlarla olacaksın. Kimileriyle ayrılmaz bir parça olup beraber aynı üniversiteye yazılabilirsiniz bile! Pek çoğu bir dili seninle ilk defa öğrenecek olan kişilerle, aynı yollardan geçerek yeni dili beraber öğrenmek de bambaşka bir hayat tecrübesi.

Tarihi Okul Binaları

Bir yüzyılı çoktan devirmiş, ikinci yüzyıllarını tamamlamaya giden, bazıları şimdiden iki yüzyılı geride bırakmış, İstanbul’un en güzel semtlerindeki binalar… Her öğrencinin eğitim almak isteyebileceği binalarda ince işçiliğe, mimari detaylara ve geniş alanlara rastlamak mümkün.  Bu binalar tarihin birer yansıması adeta. Teneffüslerde mutlaka okulunu keşfet, koridorlarında kaybol, bahçesindeki çiçekleri kokla, ağaçlara bak. Okulunun tadını çıkar.

Her eğitim-öğretim yılında olduğu gibi heyecanınızı paylaşıyoruz. Başarılı bir sene geçirmen dileğiyle.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
Open chat
WhatsApp iletişim